Tangazola Şiraz ve Brandy güzellemesi

Tangazola Şiraz ve Brandy güzellemesi

Yoğun iş tempomuza rağmen hayal kurup yeni denemeler yapmaya fırsat bulabiliyoruz, şükürler olsun!

Mahzenimizde 1 yıllık olgunlaşmaya bıraktığımız 8 tekerlek Tangazola'yı sevgili Uğur'dan gelen brandylerle değerlendirmek istedik. (Dekante şarapevi'ne bu denemeyi mümkün kıldıkları için ayrıca teşekkür edeceğiz :)

Likya Şarapları'ndan Doruk bey'in Elmalı'daki bağlarından gelen şiraz yapraklarının da son dönemine yetişebilmiştik. Süper hızlı bir organizasyonla yapraklar çiftliğe geldi.

Likya Şaraplarının Şiraz yaprakları ve Dekante'nin Brandy'si 2 günü aynı kavanoz içerisinde derin muhabette geçirdikten sonra, sıra Tangazola ile buluşmalarına geldiğinde biz heyecandan odanın içinde zıplıyorduk. Brandy'li şiraz yaprakları ile sarıp sarmaladığımız Tangazola tekerleklerini ikiye böldük ki hacim küçülsün ve hem kabuktan hem de göbekten alsın aromayı.

Aradan 1,5 ay geçti..

2 gündür inanılmaz saçma bir iş yoğunluğunun içindeyiz, o arada nasıl olduysa tadım yaptık. İnanamadık! İnanamıyoruz! bir peynir bu kadar mı güzel dönüşür. Burdan sonrasının tarifi yok, anlatılamaz.

Maalesef bu ürünümüz satışta değil ama Aralık ayında çiftliği ziyaret eden herkese tadım yaptıracağız! Ürün bitene kadar açık büfe :)

Çiftlikten sevgiler