Tangala Çiftliği'ne Hoşgeldiniz

Fırında Amberli Balkabağı

Fırında Amberli Balkabağı

1/2 bal kabağı 

1 adet Amber

 

İkiye kestiğin bal kabağını zeytinyağ ve bir tutam tuz ile marine edip 10 dakika bekletiyoruz.

Önceden 225 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz.

Piştikten sonra fırından çıkarıp içerisine amber peynirini yerleştirip üzerinde biraz zeytinyağ gezdirip varsa taze biberiye ve sarımsak (isteğinize göre) ekleyerek 30 dakika daha pişiriyoruz.

 

Servis yapmadan önce 15-20 dakika dinlendirmenizi tavsiye ederiz.

 

Afiyet olsun

 

 

İyi bir potasyum kaynağı olan bal kabağının 1 porsiyonu ile günlük potasyum ihtiyacınızın yaklaşık %2o’ini ve 100 gr Amber ile günlük protein ihtiyacınızın %35ini, kalsiyum ihtiyacınızın %45’ini ve fosfor ihtiyacınızın %40’ını karşılamış olursunuz. 


amberli balkabağı, geleneksel lezzetler, artizan üretim, tangala çiftliği, amber peyniri